Energimærkning af ejendomme

Energimærkning af ejendomme

Derfor er energimærket vigtigt

Energimærket fortæller, hvordan du kan energiforbedre din bolig. Vores energikonsulenter er specialister i energirådgivning og kommer med deres anbefalinger til energiforbedringer og effektivitet i din ejendom. Et godt energimærke kan øge ejendommens værdi, og samtidig også øge chancerne for at få din ejendom solgt.

Hvad er et energimærke?

Et energimærke synliggør energiforbruget i ejendommen og de muligheder, der er for at spare energi. Det bestemmes ud fra en skala med mærkerne A2020, A2015, A2010, B, C, D, E, F og G. Ejendommens energimærkeklassificering vil altid være tydelig på forsiden af energimærkerapporten. Energimærkning foreligger næsten på alle boliger og ejendomme, som skal udlejes, sælges og handles. Det er sælgers ansvar at sørge for gyldig energimærkning af ejendommen.

Når dit hus skal sælges gennem en ejendomsmægler, eller din erhvervsejendom skal sælges eller udlejes hos en erhvervsmægler, må ejendommen ikke annonceres uden gyldig energimærkning, og det skal være tydeligt i annoncen. Et energimærke er gyldigt i 10 år fra udstedelsesdatoen. Gyldighedsperioden for energimærket står på forsiden af din energimærkerapport. Det er offentligt tilgængeligt, og det er altid muligt for boligejere og ejendomsejere at finde ejendommens energimærke på www.boligejer.dk.

Kontakt os nu

Udfyld formularen og vi kontakter dig hurtigst muligt til en snak omkring jeres krav og behov.

Vælg din type ejendom:

Brug dit energimærke til din energirenovering

På forsiden af energimærket tydeliggør vores energikonsulenter ejendommens nuværende energiforbrug og kommer med deres anbefalinger til optimering af ejendommens energi- og varmeforbrug. Det er særdeles populært at energirenovere boligen og dine ejendomme, men langt fra alle har styr på, hvilke energimæssige forbedringer der kan betale sig. Her kan en energimærkning af boligen komme boligejerne og ejendomsejere til gode.
Hos Norca Rådgivende Ingeniører har du mulighed for at kombinere dit energimærke med en kompetent og ærlig energirådgivning fra vores energimærke-konsulenter og specialister. Vi indberetter altid et færdigt og godkendt energimærke til Energistyrelsen og på boligejer.dk, så det skal du ikke tænke på at få gjort.

Hvilke bygninger skal energimærkes?

Det er lovpligtigt at energimærke ejendomme og bygninger ved:

 • Salg og udlejning
 • Nybyggeri
 • Offentlige bygninger over 250 m²

Generelle huskeregler for energimærkning:

Hvis et fritliggende enfamiliehus er på minimum 60 m² eller derover, skal det have udarbejdet et energimærke. Række-, kæde- og dobbelthuse betragtes som én bygning, og hver enhed skal have sit eget energimærke. Er dit rækkehus f.eks. en del af en boligforening, ejerforening eller andelsboligforening, er det den enkelte ejers ansvar og pligt at få udarbejdet et energimærke.

Ofte kan en administrator i foreningen være behjælpelig med at finde en samarbejdspartner. Sommerhuse behøver ikke et energimærke, men skulle du alligevel ønske at få udarbejdet et energimærke eller en få en ærlig energirådgivning, så energimærkes det som et helårshus. Vores energikonsulenter vil altid rådgive dig om reglerne for energimærkning af netop din ejendom.

Automatmærke

Et automatmærke er et energimærke uden en bygningsgennemgang. Du kan nøjes med at få lavet et automatmærke, hvis du kan svare ja til disse fire spørgsmål:

 • Dit hus er et enfamiliehus. Dvs. det har en af følgende BBR-anvendelseskoder, 110, 120, 130, 131, 132.
 • Min ejendom er højst 25 år gammel.
 • Min ejendom er mindst lige så energirigtig, som da det var nyt.
 • For huse hvor ansøgningen om byggetilladelse er indsendt til kommunen den 1. april 2006 eller derefter, skal du desuden kunne svare ja til, at huset blev energimærket inden færdigmeldingen til kommunen.

Er du i tvivl, om din bolig og ejendom kan få udarbejdet et automærke, så kontakt vores kontor, så kan vi rådgive dig.

Erhverv

Vi tilbyder professionel energimærkning til erhvervsejendomme og er specialister i rådgivning og udarbejdelse af energimærkning til en lang række ejendomstyper, herunder erhvervslejemål, produktions- og logistikejendomme, større domiciler, kontorejendomme og blandet bolig- og erhvervsejendomme. Vi betjener kunder i områder som Næstved, Slagelse, Køge, Kalundborg, Vordingborg, Guldborgsund, Faxe, Ringsted, Sorø og Københavns kommuner. Vi har også omfattende erfaring og ekspertise i energimærkning af daginstitutioner, kommunale og offentlige bygninger.

For nybyggeri er det bygherrens ansvar at fremlægge energimærkning til køber inden ibrugtagning. Fra 1. januar 2023 er det desuden et lovkrav at få en professionel rådgiver til at udføre LCA-beregninger (livscyklusvurderinger for bygninger) på alle nybyggerier. Der er indført krav om CO₂-grænseværdi svarende til 12 kg CO₂-ækv/m²/år på bygninger over 1.000 m². Kravet gælder for alle nye bygninger, der også er omfattet af energirammen.
I projekteringsfasen af nybyggeri og projektbyggeri kan det være relevant at rådføre sig med en DGNB-konsulent og bæredygtighedsspecialist. DGNB er en bæredygtighedscertificering, som synliggør og dokumenterer byggeriets levetidsomkostninger og miljøprofil. Det sikrer, at parametre som god byggeproces, indeklima, komfort og sikkerhed er i fokus gennem hele byggeriet.

Ved nybyggeri som f.eks. huse eller erhvervsejendomme skal lufttætheden testes ved en trykprøvning med en tæthedstest, også kaldet en blowerdoor test. Det gælder i nybyggede huse og ejendomme, der er opført efter den 1. april 2006 og er omfattet af lovgivningen om energimærkning.

Priser for energimærkning af erhvervsejendomme udarbejdes ved forespørgsel. Vi tilbyder også gerne tilbud på samarbejdsaftaler til kommuner og ejendomsselskaber. Du er velkommen til at udfylde vores kontaktformular eller ringe til vores kontor på telefon 60 51 47 88.

Private boligejere

Som privatboligejer skal du have et gyldigt energimærke af dit hus ved salg. Hvis du sælger din bolig gennem en ejendomsmægler, tilbyder ejendomsmægleren ofte at vælge mellem nogle af deres samarbejdspartnere. Men der kan være store besparelser at hente, hvis du selv undersøger markedet for energimærker. Hos Norca Rådgivende Ingeniører har vi stor erfaring i udarbejdelse af energimærkning og energimærkerapporter til private og tilbyder konkurrencedygtige priser.

Vi dækker hele Sjælland og har udført mange energimærker for private i Næstved, Køge, Slagelse, Roskilde og København.

Når du skal sælge din bolig, er det ofte en god ide at benytte sig af huseftersynsordningen. Huseftersynsordningen er ikke et lovkrav, men det er en god ide at benytte sig af den som sælger. Den beskytter dig og køber mod fremtidige udfordringer ved salget. Huseftersynet består af en tilstandsrapport og en el-eftersynsrapport. Når du sælger din bolig gennem en ejendomsmægler, vil de typisk give dig et tilbud på huseftersynsrapporterne. Men du kan spare penge ved selv at indhente tilbud på huseftersyn og energimærkning. Hos Norca Rådgivende Ingeniører er vi specialister i at udarbejde energimærke, tilstandsrapport og el-rapport til en god samlet pris.

Prisen for energimærkning af enfamiliehuse starter fra 4.000 kr. inkl. moms. Vi kan altid komme ud til en besigtigelse hos dig inden for få dage, og du vil modtage din energimærkerapport inden for 3 hverdage.

Benyt gerne vores kontaktformular eller ring til vores kontor på telefon 60 51 47 88 for at få et tilbud på din bolig.

Sådan forbedrer du dig bedst til vores besøg

Når du accepterer et tilbud fra os, vil du hurtigt efter modtage en ordrebekræftelse. Inden vores besøg, er det en god ide at forberede dig bedst muligt ved at gøre følgende:

 • Udfylde sælgeroplysningsskemaet, som er vedhæftet din ordrebekræftelse
 • Finde årsopgørelser for vand-, varme-, og elforbrug
 • Fremskaffe bygnings- og installationstegninger, evt. attest for hulmursisolering og andre bygningstegninger
 • Hvis du oplever udfordringer med udfyldelse af sælgeroplysningsskemaet, er du velkommen til at kontakte vores kontor, så vi kan guide dig

Kontakt os og hør mere om energimærke

Vi kan hjælpe dig, uanset om du er privat boligejer, administrator eller beboer i en boligforening, ejerforening eller andelsboligforening. Vi er lokale og har vores hovedkontor i Næstved, men vores konsulenter dækker hele Sjælland og er tæt på dig. Vi rykker hurtigt ud og sikrer, at du får din energimærkerapport inden for 5 hverdage efter besigtigelsen.

Kontakt os nu

Udfyld formularen og vi kontakter dig hurtigst muligt til en snak omkring jeres krav og behov.

Det siger vores kunder

Hurtigt svar på henvendelse og ingen ventetid på tilsyn og energimærkerapport. Alt forløb som aftalt.

Stjerne fra trustpilot

Nem og god dialog. Kom til tiden og var konstruktiv.
Spørgsmål blev besvaret professionelt og uddybende.

Stjerne fra trustpilot

Utroligt hurtig/fleksibel service. Så behagelige og let tilgængelige medarbejdere med styr på det.

Stjerne fra trustpilot

Chris fra Norca var helt fantastisk – rolig og meget professionel, og sympatisk tillidsfuld

3byggetilbud.dk logo

Meget positiv oplevelse og kan varmt anbefale Norca ApS

3byggetilbud.dk logo

Fint samarbejde og gode drøftelser om mulige energiforbedringer

3byggetilbud.dk logo

Jeg skulle bruge professionel hjælp og vejledning i forbindelse med tegninger på mit nye hus. Jeg har bl.a. fået plantegning, 3 D billeder og Norca kommer også til at stå for byggetilladelse og være min byggesagkyndig under hele projektet.

Jeg er blevet mødt af smilende og faglig dygtige medarbejder, som er meget professionelle og har helt styr på deres arbejde. De giver sig god tid til mig som kunde.

Jeg kontaktede NORCA ift. udarbejdelse af et energimærke til mit hus. De reagerede med det samme og energimærket var allerede klar efter et par dage. Deres medarbejder var utrolig professionel, dygtig og serviceminded. Jeg vil uden tvivl bruge NORCA igen og anbefale dem til andre ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Jeg skulle bruge et energi-mærke med kort varsel, da min mor pludselig skulle på plejehjem og sælge sin bolig. Jeg har før fået energimærket en ejendom af flere omgange – men Norca har givet den bedste service jeg har modtaget indtil nu.
Norca ApS løste opgaven meget professionelt på en godt og effektivt måde. Jeg har kun gode ting at sige om hele processen.


Hurtigt svar på henvendelse og ingen ventetid på tilsyn og energimærkerapport.
Alt forløb som aftalt.

Stjerne fra trustpilot


Nem og god dialog.
Kom til tiden og var konstruktiv.
Spørgsmål blev besvaret professionelt og uddybende.

Stjerne fra trustpilot


Utroligt hurtig/fleksibel service. Så behagelige og let tilgængelige medarbejdere med styr på det.

Stjerne fra trustpilot


Chris fra Norca var helt fantastisk – rolig og meget professionel, og sympatisk tillidsfuld

3byggetilbud.dk logo


Meget positiv oplevelse og kan varmt anbefale Norca ApS

3byggetilbud.dk logo


Fint samarbejde og gode drøftelser om mulige energiforbedringer

3byggetilbud.dk logo


Jeg skulle bruge professionel hjælp og vejledning i forbindelse med tegninger på mit nye hus. Jeg har bl.a. fået plantegning, 3 D billeder og Norca kommer også til at stå for byggetilladelse og være min byggesagkyndig under hele projektet.

Jeg er blevet mødt af smilende og faglig dygtige medarbejder, som er meget professionelle og har helt styr på deres arbejde. De giver sig god tid til mig som kunde.


Jeg kontaktede NORCA ift. udarbejdelse af et energimærke til mit hus. De reagerede med det samme og energimærket var allerede klar efter et par dage. Deres medarbejder var utrolig professionel, dygtig og serviceminded. Jeg vil uden tvivl bruge NORCA igen og anbefale dem til andre ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️


Jeg skulle bruge et energi-mærke med kort varsel, da min mor pludselig skulle på plejehjem og sælge sin bolig. Jeg har før fået energimærket en ejendom af flere omgange – men Norca har givet den bedste service jeg har modtaget indtil nu.
Norca ApS løste opgaven meget professionelt på en godt og effektivt måde. Jeg har kun gode ting at sige om hele processen.