fbpx
Loading...
Tilskud til energirenovering2021-09-07T09:02:57+00:00

Vi kan hjælpe dig med ansøgning og information

Energistyrelsens Bygningspulje er en tilskudsordning, hvis formål er at nedbringe energiforbruget og omstille varmeforsyningen i helårsboliger i Danmark. Bygningssektoren står for 40 % af energiforbruget i Danmark og dermed er der et stort potentiale for at reducere CO2-udledning på dette område.

Tilskudsordningens formål er at tilskynde til, at der gennemføres energiforbedringsprojekter i bygninger til helårsbeboelse, hvilket indebærer energibesparelser og energieffektiviseringer som kan være med til at mindske anvendelsen af fossile brændsler i forbindelse med opvarmning i helårsboliger. Disse energiforbedringsprojekter og energieffektiviseringer skal være med til at fremme Danmarks fremtidige mål om at være CO2-neutrale.

Når du skal søge tilskud til energirenovering, er det vigtigt, at du sætter dig ind i energistyrelsens gældende regler. Det kan være lidt svært at overskue de regler og krav, som skal være overholdt for du kan få tilskuddet. Har du spørgsmål vedrørende information og ansøgning i forhold til tilskuddet, kan du booke en energirådgivningssamtale hos os. Vi vejleder og guider dig, så du bliver opmærksom på de bedste og mest effektive renoveringstiltag i netop din bolig.

Kontakt os for mere information omkring tilskud til energirenovering her

 

Hvad kan jeg få tilskud til?2021-02-18T10:09:33+00:00

Du kan på følgende positivliste se hvilke energioptimeringer, du kan få tilskud til:

Klimaskærm (optimering af husets skal) 

 • Udvendig efterisolering af ydervægge. Gælder ikke hulmur og kælderydervæg.
 • Efterisolering af tag og loft herunder skunkvægge, væg mod uopvarmet loft, flade tage og skråvægge mod tag
 • Isolering af terrændæk (gulvkonstruktion mod jord)
 • Udvendig isolering af ydervægsfundament
 • Udskiftning af facadevinduer
 • Udskiftning af yderdøre med en glasandel på minimum 70 %
 • Udskiftning af ovenlysvinduer
 • Montering af forsatsvinduer

Konvertering (udskiftning af din varmekilde)

 • Konvertering til varmepumpe

Drift

 • Etablering eller udskiftning af ventilationsanlæg
 • Udskiftning fra elvarme til vandbårent rumvarmeanlæg
Hvem kan få tilskud?2021-06-29T07:45:30+00:00

Målgruppen for tilskudspuljen er private bygningsejere samt virksomheder, der overvejer at gennemføre energiforbedringsprojekter i deres bygninger til helårsbeboelse. Hvis du vil have tilskud til andet end varmepumpe, skal dit hus have energimærke E, F eller G.

Det er muligt at søge om tilskud som:

 • Privatperson, privat interessentskab, andelsforening, ejerforening i etageejendom
 • Aktieselskaber, anpartsselskaber eller andet selskab (dog ikke interessentskaber), foreninger, legater og selvejende institutioner. Det er også muligt at søge for almene boliger.

Boligtyper der kan få tilskud

 • Bygninger registreret som helårsbeboelse i Bygnings- og Boligregisteret (BBR) med en bestemt anvendelseskode.
 • Sommerhuse registreret som helårsbeboelse i BBR.

Du kan derfor ikke få tilskud til energiforbedring af sommerhuse uden helårsstatus.

Hvis du ikke ejer bygningen

Hvis du ikke står som officiel ejer af boligen på udbetalingstidspunktet, kan du ikke få tilskud. Hvis du er registreret ejer i Tingslysningen, kan du ansøge, uanset om du har overtaget boligen eller ej.

Hvor meget kan jeg få i tilskud?2021-02-23T13:44:47+00:00

Energistyrelsen giver et fast beløb i tilskud, afhængigt af størrelse og typen af energiforbedring, f.eks. af hvor mange m² væg du efterisolerer.

Du kan bruge Energistyrelsens Tilskudsberegner til at få et overslag over dine tilskudsmuligheder ifm. Energirenovering eller skift til varmepumpe. Husk at beregningerne er vejledende, da det endelige tilskud først afgøres ved håndtering af din ansøgning.

 

Udregning af tilskuddet

Energistyrelsen henter bygningens opvarmede areal i BBR ud fra din adresse. Tilskud beregnes ud fra arealer, længder samt forventelig tilstand af vinduer, isolering, ventilation samt type af varmekilde, som Energistyrelsen estimerer ud fra bygningens BBR-data.

 • For momsregistrerede virksomheder er tilskuddet 20 % mindre.
 • Du skal ikke betale skat af tilskudsbeløbet.

De gældende regler for ydelse af tilskud gennem Bygningspuljens tilskudsordning findes i bekendtgørelsen.

Hvornår skal jeg søge om tilskud?2021-04-12T06:28:57+00:00

Du kan ikke søge om tilskud til et projekt, der allerede er sat i gang eller gennemført, dvs. du må fx ikke lave en aftale med nogen om at udføre arbejdet, inden du søger om tilskud.

Du må dog gerne indhente tilbud på arbejdet, lave en projektbeskrivelse eller få udarbejdet en energimærkning af bygningen, inden du søger om tilskuddet.

 

Forbered dig allerede nu

Bygningspuljen er lukket for ansøgninger til 1. ansøgningsrunde. Der vil være i alt 2 runder mere i 2021, hvor den næste ansøgningsrunde åbner efter sommerferien. Præcis hvornår der åbnes er dog endnu ikke besluttet, men har du intentioner om at søge tilskud til 2. eller 3. ansøgningsrunde, kan du allerede gå i gang med forberedelserne nu:

 1. Overvej hvad du vil renovere.
 2. Tjek om din bolig har et energimærke.
 3. Hvis din bolig ikke har et energimærke eller hvis energimærket er ældre end 6 mdr. på ansøgningstidspunktet, kan du ikke få tilskud. Kontakt os via kontaktformular, mail eller telefon, så får vi hurtigt og professionelt udarbejdet et energimærke til din bolig.
Skal bygningen altid have et energimærke?2021-02-23T10:24:48+00:00

For at søge tilskud til energiforbedringer skal din bolig være energimærket efter 1. oktober 2012 (gælder dog ikke konvertering til varmepumpe). Årsagen til dette er, at energimærkningen skal afspejle de faktiske forhold i de dele af bygningen, der har betydning for de tiltag, som du gerne vil lave. Hvis du fx vil efterisolere loftet eller lave andre tiltag vedrørende klimaskærmen, betyder det at der ikke må være forekommet ændringer i bygningsdelens areal og isoleringstykkelse efter energimærket er blevet lavet.

 

Tilskud til energimærkning 

Hvis din bolig mangler et energimærke, kan du i nogle tilfælde også få tilskud til selve udgiften til energimærkning. Der er dog en række betingelser for tilskud til energimærkningen:

 • Energimærket skal være indhentet med det formål at søge tilskud til energiforbedringer, dvs. til et eller flere af tiltagene på positivlisten. Energimærket må derfor ikke være lavet i forbindelse med salg eller køb af bolig.
 • Energimærket må højest være 6 mdr. gammelt på ansøgningstidspunktet.
 • Du skal selv betale for energimærket, hvilket dokumenteres med faktura og dokumentation for betaling.
 • Din ansøgning om tilskud til energiforbedringer skal godkendes.

Hvis din bolig ikke har et energimærke eller hvis energimærket er ældre end 6 mdr. på ansøgningstidspunktet, kan vi hurtigt, professionelt og billigt udarbejde et energimærke til din bolig. Kontakt os via kontaktformular, mail eller telefon.

Hvornår og hvem skal arbejdet udføres af?2021-02-18T09:50:11+00:00

Det er en forudsætning, at arbejdet ikke er påbegyndt, inden du søger om tilskud. Arbejdet må heller ikke igangsættes i perioden fra du har søgt om tilskud til der gives tilsagn. Du må dog gerne indhente tilbud på arbejdet, lave en projektbeskrivelse eller få udarbejdet en energimærkning af bygningen, inden du søger om tilskuddet. Du må derfor først lave en endelig aftale med en fagprofessionel og igangsætte arbejdet, når Energistyrelsen har godkendt din ansøgning om tilskud.

 

Du kan selv vælge hvilken fagprofessionel, der skal udføre arbejdet i forbindelse med renoveringen. Du kan ikke få tilskud til at gennemføre forbedringerne selv, men du må gerne selv stå for indkøb af materialer.

Professionel visualisering af dit byggeprojekt hos Norca

  Kontakt os nu

  Udfyld formularen og vi kontakter dig hurtigst muligt til en snak omkring jeres krav og behov.

  HUSEFTERSYNSORDNING:
  TilstandsrapportEl-eftersynEnergimærkning

  ØVRIGE YDELSER:
  KøberrådgivningByggetilsynByggetilladelse

  Anmeldelser fra vores søde kunder:
  "Hurtig ekspedition, professionelt arbejde"

  Alice Hansen

  Norca.dk
  5
  2021-04-17T19:21:52+00:00

  Alice Hansen

  "Hurtig ekspedition, professionelt arbejde"
  "Intet at sætte en finger på. Fik hurtigt tilbud, hurtig aftale om gennem af ejendommen og hurtig energimærke til en konkurrencedygtig pris. Hvad kan man forlange mere?"

  Verner Kok Jensen

  Norca.dk
  5
  2021-04-17T18:48:56+00:00

  Verner Kok Jensen

  "Intet at sætte en finger på. Fik hurtigt tilbud, hurtig aftale om gennem af ejendommen og hurtig energimærke til en konkurrencedygtig pris. Hvad kan man forlange mere?"
  "Jeg har valgt 5 stjerner, fordi jeg havde en rigtig god oplevelse, både med deres kundeservice når man ringede, og ikke mindst deres konsulent, han var virkelig forberedt, og vi havde en hyggelig gennemgang af det hele, han vidste hvad han talte om.
  Energimærkningen, kom ganske få dage efter.
  Jeg har anbefalet dette firma til mine børn, og andre, der er i samme situation som mig."

  Kjeld Morsø

  Norca.dk
  5
  2021-04-17T18:47:19+00:00

  Kjeld Morsø

  "Jeg har valgt 5 stjerner, fordi jeg havde en rigtig god oplevelse, både med deres kundeservice når man ringede, og ikke mindst deres konsulent, han var virkelig forberedt, og vi havde en hyggelig gennemgang af det hele, han vidste hvad han talte om. Energimærkningen, kom ganske få dage efter. Jeg har anbefalet dette firma til mine børn, og andre, der er i samme situation som mig."
  "Punktligt, præcist og serviceminded"

  Rinaldo Madiotto

  Norca.dk
  5
  2021-04-17T18:58:11+00:00

  Rinaldo Madiotto

  "Punktligt, præcist og serviceminded"
  "Bruger normalt ikke tid på disse anmeldelser, men når kvaliteten er i top, så fortjener de at få det af vide. Chris var meget tillidsfuld og vi fik svar på alle vores spørgsmål og lidt til. Tak."

  Lars TT

  Norca.dk
  5
  2021-05-18T07:07:24+00:00

  Lars TT

  "Bruger normalt ikke tid på disse anmeldelser, men når kvaliteten er i top, så fortjener de at få det af vide. Chris var meget tillidsfuld og vi fik svar på alle vores spørgsmål og lidt til. Tak."
  "Fint samarbejde og gode drøftelser om mulige energiforbedringer"

  Kasper 

  Norca.dk
  5
  2021-05-18T07:19:41+00:00

  Kasper 

  "Fint samarbejde og gode drøftelser om mulige energiforbedringer"
  "Vi fik lavet en energimærkning af vores bolig. Arbejdet blev udført som aftalt, og de efterfølgende spørgsmål afklaret fint. Fint arbejde og god kommunikation."

  Peter Calum

  Norca.dk
  5
  2021-04-17T18:59:28+00:00

  Peter Calum

  "Vi fik lavet en energimærkning af vores bolig. Arbejdet blev udført som aftalt, og de efterfølgende spørgsmål afklaret fint. Fint arbejde og god kommunikation."
  "Jeg ringede til Chris onsdag og han kom allerede torsdag for at lave en energimærkning. Det var hurtigt og behageligt, og synes han virkede grundig. Han gav også fint input til de spørgsmål jeg havde.
  Alt i alt meget tilfreds."

  Mikkel Gulmann Madsen

  Norca.dk
  5
  2021-04-17T19:00:47+00:00

  Mikkel Gulmann Madsen

  "Jeg ringede til Chris onsdag og han kom allerede torsdag for at lave en energimærkning. Det var hurtigt og behageligt, og synes han virkede grundig. Han gav også fint input til de spørgsmål jeg havde. Alt i alt meget tilfreds."
  "Hurtig og effektiv sagsbehandling"

  Tilfreds kunde

  Norca.dk
  4
  2021-04-17T19:24:19+00:00

  Tilfreds kunde

  "Hurtig og effektiv sagsbehandling"
  "God og faglig dygtig"

  Jørgen Schou Hansen

  Norca.dk
  5
  2021-05-18T07:12:50+00:00

  Jørgen Schou Hansen

  "God og faglig dygtig"
  "Norca ApS har hurtigt sendt en serviceminded medarbejder, som har vurderet vores hus m.h.p. en vurdering af Energimærkning, som blev modtaget dagen efter. Rapporten er meget udførlig. Super!"

  Erik Rasmussen

  Norca.dk
  5
  2020-09-16T18:02:00+00:00

  Erik Rasmussen

  "Norca ApS har hurtigt sendt en serviceminded medarbejder, som har vurderet vores hus m.h.p. en vurdering af Energimærkning, som blev modtaget dagen efter. Rapporten er meget udførlig. Super!"
  "Vi havde brug for en Energimærkning på ejendommen, da vores var udløbet og en af ejerne havde brug for den i forbindelse med salg. Chris var straks på opgaven og kom en lørdag for at gennemgå ejendommen! Chris er en yderst kompetent ung fyr med et behageligt væsen! Efter et par dage havde vi et nyt Energimærke. Prisen herfor var yderst rimelig sammenlignet med andre udbydere på markedet. Kun de bedste anbefalinger herfra!"

  Ejerforeningen Jyllingevej 

  Norca.dk
  5
  2021-06-15T08:49:46+00:00

  Ejerforeningen Jyllingevej 

  "Vi havde brug for en Energimærkning på ejendommen, da vores var udløbet og en af ejerne havde brug for den i forbindelse med salg. Chris var straks på opgaven og kom en lørdag for at gennemgå ejendommen! Chris er en yderst kompetent ung fyr med et behageligt væsen! Efter et par dage havde vi et nyt Energimærke. Prisen herfor var yderst rimelig sammenlignet med andre udbydere på markedet. Kun de bedste anbefalinger herfra!"
  "Hurtig og venlig betjening" 

  Tilfreds kunde 

  Norca.dk
  5
  2021-05-18T07:26:20+00:00

  Tilfreds kunde 

  "Hurtig og venlig betjening" 
  "Super professionelt på en meget behagelig måde. Overholdt alle aftaler.
  Kan varmt anbefales."

  Tilfreds kunde 

  Norca.dk
  5
  2021-04-17T19:23:07+00:00

  Tilfreds kunde 

  "Super professionelt på en meget behagelig måde. Overholdt alle aftaler. Kan varmt anbefales."
  "Jeg er super tilfreds. Jeg har fået en kompetent vurdering. Servicemindet og høfligt og det betyder meget i min optik." 

  Emil Oancea

  Norca.dk
  5
  2021-08-10T07:44:50+00:00

  Emil Oancea

  "Jeg er super tilfreds. Jeg har fået en kompetent vurdering. Servicemindet og høfligt og det betyder meget i min optik." 
  "Jeg blev anbefalet Norca, da jeg skulle have udført et energimærke, med absolut rette. Efter en kort telefonisk dialog var jeg helt klar over hvilke dokumenter, og oplysninger, jeg skulle have klar ved Chris' gennemgang af bygningen.
  Prisen på arbejdet synes jeg er absolut fair."

  Christoffer Steffen Hansen

  Norca.dk
  5
  2021-04-17T18:33:53+00:00

  Christoffer Steffen Hansen

  "Jeg blev anbefalet Norca, da jeg skulle have udført et energimærke, med absolut rette. Efter en kort telefonisk dialog var jeg helt klar over hvilke dokumenter, og oplysninger, jeg skulle have klar ved Chris' gennemgang af bygningen. Prisen på arbejdet synes jeg er absolut fair."
  "Intet at sætte fingre på. Prisen er absolut konkurrencedygtig, og så var de utrolig hurtige fra bestilling til udførsel."

  Lars Munk Hansen

  Norca.dk
  5
  2021-05-11T12:34:32+00:00

  Lars Munk Hansen

  "Intet at sætte fingre på. Prisen er absolut konkurrencedygtig, og så var de utrolig hurtige fra bestilling til udførsel."
  "Opgaven med energimærket blev løst hurtigt, præcist og på en meget sympatisk måde."

  Hans Thygeasen

  Norca.dk
  5
  2021-04-17T19:20:29+00:00

  Hans Thygeasen

  "Opgaven med energimærket blev løst hurtigt, præcist og på en meget sympatisk måde."
  "Chris var rigtig rigtig dygtig og kan varmt anbefale ham til alle."

  Jay Tee 

  Norca.dk
  5
  2021-08-10T07:42:41+00:00

  Jay Tee 

  "Chris var rigtig rigtig dygtig og kan varmt anbefale ham til alle."
  "Hurtig og venlig ekspedition. Kvalificeret gennemgang af ejendommen"

  Vibeke Larsen

  Norca.dk
  5
  2021-05-11T12:41:36+00:00

  Vibeke Larsen

  "Hurtig og venlig ekspedition. Kvalificeret gennemgang af ejendommen"
  "Glimrende og imødekommende service. Aftale og levering overholdt til punkt og prikke."

  Per Gad 

  Norca.dk
  5
  2021-06-15T08:50:59+00:00

  Per Gad 

  "Glimrende og imødekommende service. Aftale og levering overholdt til punkt og prikke."
  "Hurtig og effektiv. Overholdt aftalen og endda før tid. Så kan kun anbefales."

  Brian Olejasz

  Norca.dk
  5
  2021-08-10T07:40:42+00:00

  Brian Olejasz

  "Hurtig og effektiv. Overholdt aftalen og endda før tid. Så kan kun anbefales."
  "God oplevelse med flere gode input til energiforbedringer."

  Liv Brødreskift 

  Norca.dk
  4
  2021-05-18T07:10:33+00:00

  Liv Brødreskift 

  "God oplevelse med flere gode input til energiforbedringer."
  4.9
  23
  Norca.dk
  Go to Top